דפים

יום שבת, 2 בפברואר 2013

מה למדתי מכנס יזמות חברתית

http://ekarine.org/heb/2012/05/social-entrepeneurship

אהבתי במיוחד את הרצאות הפתיחה של אראל מרגלית ומייקל אייזנברג. הן פשוט היו הרצאות מעולות לכל סטארט אפיסט. אבל יותר מכך, הגנס יועד לאנשים שחולמים לשנות את העולם, אבל שוכחים ש- Money makes the world go around, ועמותה היא עסק כלכלי, ובלי חשיבה שכזו, המייזם, יפה ככל שיהיה, יקרוס, כי מישהו צריך ללכת למכולת ולקנות אוכל, ומישהו צריך לשלם על מקום, ועל ציוד, ועל גיוס אנשים ליותר מדקה בשבוע.

ד"ר אראל מרגלית, יו"ר ומייסד קרן JVP, אמר בכנס:"העולם נמצא באמצע מהפכה חברתית, אם בשנות ה-90 ישראל הייתה המוקד שלקח תעשיה בטחונית בתחומי האופטיקה, הוויירלס והתוכנה, איזרחה אותם וקיבלנו פרמיה מאוד גדולה ,.., זה היה אז, וכולנו נראינו נורא חכמים, כי בעצם העולם שילם לנו רק על הטכנולוגיה עצמה. אבל בהמהפכה הגדולה הבאה אנחנו כבר לא משרתים את האלילים של ענקי התקשורת ולא את האלילים של ענקי האנטרפרייז, המהפכה הבאה מגיעה לפרט, לקבוצה ולחברה.
כשהאדם זקוק לאפליקציה, הוא זקוק לא רק לטכנולוגים ומהנדסים, הוא זקוק לאומנים, למעצבים, לאנשי רוח, לפסיכולוגים, לאנשי פרסום, ולאנשי קולנוע או רפואה, שיביאו ביחד את הדיציפלינות השונות לרנסאנס התרבותי שמתרחש לנגד עינינו. האתגר המרכזי של הטכנולוגיה בעולם ההשקעות בעולם הוא שבעצם זה כבר לא רק מועדון של מהנדסים .. אנחנו צריכים לצרף הרבה מאוד דיציפלינות של חשיבה.

המהפכה הגדולה הבאה היא השילוב הטכנולוגי והעסקי עם שאר הרוח, כי האדם זקוק לא לעוד שירות או לעוד מוצר, הוא זקוק לפרדיגמה חדשה, כדי שהוא יבחר איך הוא רוצה לחיות, ואיזה שירות או ערך, הוא בוחר לאמץ. אם נמשיך להגדיר את היתרון היחסי שלנו כיתרון בטחוני ויתרון טכנולוגי, אנחנו נשאר מאחור".

ולסיכום, אנו חיים בעידן ה"אני" או ה"I" (Ipod, Iphone), אך התבונה שלנו מקורה ב"אנחנו" או "We", אנו לעולם תלויים בסביבה, בחוט חשיבתם של אחרים. אנו חיים בתרבות המקדשת טכנולוגיה, אך שוכחת כי טכנולוגיות לא יוצרות מהפכות, אנשים יוצרים אותן. נושא היזמות החברתית (Social Entrepreneurship) עלה באופן משמעותי לסדר היום בשנה האחרונה בחברה הישראלית, ובעולם כולו, לאור המצב הכלכלי והפוליטי. אך מהי יזמות חברתית? זוהי יזמות אשר מטרתה ליישם פתרונות חדשניים לסוגיות חברתיות וסביבתיות, להעצים קהילות שונות ולהביא לשינוי חברתי. ישנו קשר מובהק בין יזמות חברתית לטכנולוגיה, ובפרט באופן בו הטכנולוגיה נרתמת או מאתגרת את השגת אותו שינוי חברתי. ועם זאת, יזמים חברתיים רבים שוכחים שבלי ניהול עסקי ראוי ונכון, מטרתם, טובה ככה שתהיה, לא תצלח.


אני מאוד מאמין ביזמות חברתית, כי רק מי שעושה משהו טוב באמת, וחושב על הלקוח שלו, עושה גם כסף, ומי שחושב רק על הכסף, לא חושב על הלקוח שלו, וסופו של יעשה כסף.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תגובות הן החלק הכי חשוב של הבלוג. אני אשמח ומודה על כל תגובה שמוסיפה, שמחכימה אחרים ואותי. התגובות עוברות לאישורי כדי למנוע ספאם. תודה רבה, אודי